Styrelse

Styrelse

Huvudman för skolan är Lilla Djurgårdsakademien AB (org.nr. 556787-4879). Skolan är icke-vinstdrivande och huvudmannen är partipolitiskt och religiöst obunden. Inför skolstart till hösten pågår en ombildning av huvudmannen till stiftelse.

Minéa Frykman, styrelseordförande

Minéa är utbildad civilekonom från Stockholms universitet och har en bakgrund inom marknadsföring och som rektor för vuxenutbildningen Höj Rösten Politikerskola. Förutom sitt arbete med Lilla Djurgårdsakademien är Minéa senior rådgivare i tankesmedjan Global Utmanings råd för ”Ekonomi och governance”.

Kristina Persson, styrelsemedlem

Kristina är utbildad ekonom från Handelshögskolan i Stockholm. Hon har en lång erfarenhet från politiken där hon bland annat har varit minister för strategi- och framtidsfrågor i Stefan Löfvens regering, riksdagsledamot, Landshövding i Jämtland och vice Riksbankschef. År 2005 grundade hon tankesmedjan Global Utmaning och är även grundare till stiftelsen Frejas Fond och är en av initiativtagarna till demokratiprojektet #Vimåsteprata.

Kristina Tunkrans Lidehorn, styrelsemedlem

Kristina är konsult, styrelseledamot och upphovsrättsexpert. Tidigare har hon varit Chief of Music på Epidemic Sound, VD för musikförlaget PRDM, delägare i advokatbyrån Cederqvist och chefsjurist på TV4. Idag är hon bland annat styrelseledamot i Svenska Postkodföreningen och arbetande styrelseordförande i 9:16 Group AB.

Henrik Evrell, styrelsemedlem

Henrik är utbildad inom industriell ekonomi vid Lunds tekniska högskola. Idag arbetar han som strategisk rådgivare och är grundare till bland annat Soon och byrån Seventy. Henrik är även författare till barnäventyret Melorytmia och sitter i styrelsen för Nya Kompisbyrån.

Katarina Lindström, styrelsemedlem

Katarina är överläkare och barnneurolog på Astrid Lindgrens Barnsjukhus, Karolinska Universitetssjukhuset Huddinge. Hon arbetar med utredningar, behandling och har även forskat kring barns utveckling. Katarina föreläser och är en av Attentions kunskapsråd ledande experter inom NPF-området.

Bo Kristoffersson, styrelsemedlem

Bo har dubbelexamen inom Political Science och Computer Science. Han har gedigen erfarenhet av att arbeta inom utbildning och digitalisering genom sina tidigare uppdrag som kommunal, skol- och förvaltningschef. Bo har även varit med och startat skolan Viktor Rydberg i Stockholm. Idag är Bo VP Nordic Customer Development på Unikum och sitter i Lexplores styrelse.